Paso Flores, Patagonië in Argentinië

Solar das Primaveras, Brazilië
5 oktober 2016
Ozorne, Oekraïne
5 oktober 2016

Conferentiecentrum in Argentinië


Paso Flores is een christelijk conferentiecentrum in Rio Negro, in het Argentijnse Patagonia. Dit conferentieoord is al sinds 1950 in gebruik en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een centrale plek voor het organiseren van christelijke conferenties in Zuid-Amerika.


Een internationale groep van ongeveer 20 jonge mensen heeft met hulp van lokale vrijwilligers anderhalf jaar gewerkt om het project af te ronden.

Historie

Anno 2010 bleken de faciliteiten op deze locatie verouderd te zijn en de stroom van conferentiegasten niet meer aan te kunnen. De keuze voor de bouw van een nieuwe conferentiezaal was een logische. In augustus 2010 ging de eerste spa de grond in en het bouwproject werd afgerond met de opening van het conferentiecentrum in maart 2012.


Modern conferentiecentrum

Het nieuw moderne conferentiecentrum van 950 m2 met bijbehorende faciliteiten biedt plaats aan circa 300 personen. Het ligt centraal voor personen in Argentinië en Chili, die hier meerdere keren per jaar komen voor conferenties. Door het jaar heen gebruiken de dichtbij gelegen regionale gemeenten de zaal frequenter voor hun bijeenkomsten.


Aandeel HMC

HMC was geen initiatiefnemer van dit project, maar was één van de partijen die een financiële steun gaf. In 2010 en 2012 deed HMC donaties.